Carrières bij Kersten in de spotlight!

Kersten is altijd op zoek naar nieuw talent dat de organisatie en haar afdelingen komt versterken. Maar wat doen al onze medewerkers nu eigenlijk? En is hun werk misschien ook iets voor jou? We spraken Wille Weijgertse, Calculator bij Kersten en stelden hem drie vragen.

Waarom werk je bij Kersten?

Alweer 27 jaar geleden ben ik bij Kersten begonnen als tekenaar. Eerst met de tekentafel, later met de computer. Na een paar jaar is mij gevraagd om te calculeren, omdat de toenmalige calculator wegging. Dat doe ik nu nog steeds!

De reden waarom ik bij Kersten werk is: Een klein bedrijf met een prettige en vriendelijke werkomgeving. Je kent al je collega’s en je collega’s kennen jou.
Ieder werk dat we maken is nooit hetzelfde. Het is vaak weer een uitdaging om te kijken of een ontwerp van een architect kan worden uitgevoerd en meestal lukt dat ook wel.

Daarnaast heb ik het calculatieprogramma ontwikkelt en dat blijft in ontwikkeling.

Hoe ziet een dag als Calculator eruit?

Ik ben één van de (twee) calculatoren bij Kersten. De meeste aanvragen komen van aannemers; grote en kleine. De grootte van de projecten verschilt dan ook enorm. Van een enkel kozijntje tot complete en complexe trappen. Ik verzamel alle aanvragen en zet deze in een lijst en in een planning. Aan de hand van deze lijst en planning wordt bepaalt wie welke projecten gaan calculeren.

Voor een project worden de benodigde gegevens verzamelt. Uit deze gegevens wordt een begroting gemaakt met het benodigde materiaal, tijd voor fabricage, montage en engineering.
De klant krijgt een offerte met een omschrijving voor onderdelen die ze hebben aangevraagd, zoals constructie-elementen, trappen en balustrades.

Voor elk onderdeel wordt apart een prijs opgegeven. Het calculatieprogramma maakt vervolgens op basis van deze prijs de begroting.

Op welk project ben je het trotst?

Ik heb door de jaren heen een hoop mooie projecten meegemaakt, maar ik ben toch wel erg trots op Hermitage aan de Amstel, OV Terminal Breda, TU Eindhoven en FNWI (Sciencepark UvA).

Ook leuk om nog te zeggen: als je met familie in een bepaald gebouw komt, bijvoorbeeld in een museum, en dan die trap waar je op loopt: “Die hebben ‘wij’ gemaakt!”

Jouw verhaal binnenkort hier?

Check onze vacatures en wordt onze nieuwe collega!